Voor de harddenkende Rotterdammer

Missie

Onze missie is sinds 2011 onveranderd: Rotterdammers aan het denken te zetten over hun stad. Deze stad waar we zo van houden verdient namelijk een kritisch publiek debat met diepgang en inhoud. We bieden een podium voor opinies en verhalen uit de stad, en duiden nieuwe ontwikkelingen. Rotterdammers kunnen bij ons terecht om te begrijpen wat er speelt en waarom, en om daar een gefundeerde mening over te vormen. Op deze manier vergroten we, zo hopen we althans, de betrokkenheid van Rotterdammers met de stad. En we houden het stadsbestuur en andere machtscentra van de stad scherp.

Lees meer

MANIFEST: Vers Beton voor de geest

Wij Rotterdammers laten ons graag voorstaan op ons arbeidersethos. Zo zwelgen we weg in…

Het Manifest uit 2011 staat nog voor een groot deel overeind: we vinden dat Rotterdam een stad is om over na te denken voorbij de gangbare clichés en stropoppen. Anno 2018 is het debat over de stad echter veel diverser en breder gedragen dan in 2011.

Het is daarom niet voldoende om slechts ‘debat om het debat’ na te streven. We streven naar begrip, verdieping, afgewogen nuance. In het meningencircus weegt Vers Beton meningen af en probeert de tijdsgeest te duiden.

Vers Beton heeft inmiddels ook een onderzoeksredactie: De Harde Kern. Hier proberen we middels langerlopende dossiers inzicht te krijgen in de complexiteit van de samenleving.

Medewerkers

Bezoekers

Vers Beton wordt maandelijks gelezen door zo’n 30 tot 60 duizend bezoekers. Bekijk op deze pagina de laatste cijfers over bezoekers.

Hoe we begonnen

In 2011 begon Vers Beton aanvankelijk als initiatief dat 100% werd gedragen door vrijwilligers. In de loop van de tijd is Vers Beton er steeds beter in geworden om hier en daar wat geld te verdienen, maar er miste nog altijd een goed verdienmodel en was voor lange tijd volledig afhankelijk van vrijwilligers. In september 2018 is Vers Beton gestart met een campagne om supporters te werven.

vb-mailchimp

Lees meer

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Vers Beton per mail? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Verdienmodel

Vers Beton ontvangt geen structurele subsidie en heeft geen grote geldschieter. Vers Beton kan onafhankelijk blijven bestaan dankzij de steun van onze supporters. Vanaf 6 euro per maand of 65 euro per jaar, kun je Vers Beton supporten. (Schrijf je hier in!).

Dit verdienmodel wordt verder aangevuld door:

  • Redactionele samenwerkingen met het Productiehuis Vers Beton. (Lees meer)
  • Langerlopende partnerschappen, zoals met AIR en Bureau Bolster.
  • Commerciële opdrachten: deze verschijnen niet op de website! (Lees meer).
  • Advertenties & Vacaturebank (Lees meer)
  • Projectsubsidies

Samenwerken?

Voor informatie over redactionele samenwerkingen of een inhoudelijk partnerschap, neem contact op met hoofdredacteur Eeva Liukku: eeva@versbeton.nl.

Om gebruik te maken van de commerciële diensten van Vers Beton, neem contact op met zakelijk leider Hilde Westerink: hilde@versbeton.nl.

Voor het plaatsen van een vacature in onze vacaturebank, neem dan ook contact op met Hilde Westerink: hilde@versbeton.nl.

Stichting Vers Beton

Vers Beton is een stichting. Het doel van de stichting is “het bevorderen van een stedelijke discussie over Rotterdam in al haar facetten door middel van journalistieke producties”.

Directie van de stichting wordt gevormd door Eeva Liukku en Hilde Westerink. De directie wordt gecontroleerd door een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit:

Redactiestatuut

In december 2019 heeft Vers Beton het redactiestatuut vernieuwd. Hierin is de verhouding tussen de redactie, medewerkers, directie en Raad van Toezicht vastgelegd, en het bewaakt de redactionele onafhankelijkheid. Je kunt het document hier downloaden.

Prijzen

Vers Beton heeft inmiddels diverse nominaties binnengesleept en prijzen gewonnen.

In 2017 wonnen we de Persprijs Rotterdam met het boek ‘Help we zijn Populair’, dat in november 2016 verscheen bij Nai010. In 2013, 2014, 2015, 2016, 2018 en 2019 zijn producties van Vers Beton genomineerd voor de prijs.

We kregen in 2013 de aanmoedigingsprijs van The Challenge (voor vernieuwende journalistieke ideeën) en een speciale vermelding van De Loep (de jaarlijkse prijs voor onderzoeksjournalistiek). In 2016 zijn we genomineerd voor de prijs voor de beste internetjournalistiek van de VOJN. In 2020 heeft het onderzoek van Margot Smolenaars naar Jeugdzorg een nominatie in de wacht gesleept voor De Tegel in de categorie regionaal.

Contactgegevens

Stichting Vers Beton
Gouvernestraat 7c
3014 PH Rotterdam

KvK: 59018364
BTW: 853282031B01

mail: info@versbeton.nl