Wat is Vers Beton?

online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer. We duiden de stad, hebben het beste met haar voor, en richten ons op politiek, kunst & cultuur, stedelijke ontwikkeling, wetenschap, economie en human interest. Vers Beton is geen platform voor snel nieuws of uitgaanstips, maar een plek voor diepgang en reflectie.

Medewerkers

Het tijdschrift is begin 2011 opgericht en wordt gemaakt door een grote groep Rotterdammers die op vrijwillige basis deze website mogelijk maakt. Bovendien staat Vers Beton open voor gastbijdragen.

Bezoekers

Vers Beton wordt maandelijks zo’n 75 duizend keer bezocht door 50 duizend unieke bezoekers die tezamen 120 duizend pagina’s bekijken. Bovendien hebben we via Twitter, Facebook en onze nieuwsbrief ruim 10 duizend vaste volgers. Veel van deze bezoekers zijn actief betrokken bij de site en reageren op hoog niveau op de artikelen en hun mede-bezoekers. We bereiken veel beslissers in de stad, zoals politici, beleidsmakers, ondernemers en wetenschappers.

Verdienmodel

Vers Beton draait op vrijwilligers en werkt in de regel onbezoldigd. We werken gestaag aan een duurzaam verdienmodel om voor enkele vaste medewerkers tijd of geld te kunnen vrijmaken. Ons verdienmodel is een meersporenbeleid. We werken zowel op incidentele en op structurele wijze samen met andere partijen in de stad die hetzelfde doel hetzelfde doel voor ogen hebben als wij. Een aantal keer hebben we een projectsubsidie aangevraagd en gekregen voor een duidelijk afgebakend project. Ook verkopen we advertenties op onze site.

Samenwerkingen

Samenwerkingen met andere partijen monden soms uit in een artikel op Vers Beton, soms betekent dit dat wij de journalistieke productie uitvoeren voor andere partijen. Zo werkten we onder meer samen met dagblad Metro, debatcentra LOKAAL en Arminius, de Rotterdamse Uitagenda, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Rotterdamse Schouwburg.

Structurele partners

Vers Beton werkt ook structureel samen met partners in de stad voor de langere termijn. Zo ondersteunt AIR de architectuursectie van Vers Beton en helpt Bolster ons met de online uitgeefstrategie en onderhoud van de website. Rdamse Nieuwe is partner voor de sectie Economie & Ondernemerschap. Op deze manier kunnen we voor enkele functies in de organisatie geld of tijd vrijmaken.

  • Interesse om langdurig partner te worden? Neem dan contact op met Eeva Liukku, via eeva@versbeton.nl

Stichting Vers Beton

Vers Beton is een stichting. Het doel van de stichting is “het bevorderen van een stedelijke discussie over Rotterdam in al haar facetten door middel van journalistieke producties”.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Eeva Liukku (voorzitter) en Hilde Westerink (penningmeester). De stichting wordt ondersteund door een Raad van Advies. Hierin nemen deel:

Marianne van de Velde
Christian Jongeneel
Nabil Bantal

Prijzen

Vers Beton heeft inmiddels diverse prijzen gewonnen. We kregen in 2013 de – speciaal voor ons ingestelde – aanmoedigingsprijs van The Challenge (voor vernieuwende journalistieke ideeën), een speciale vermelding van De Loep (de jaarlijkse prijs voor onderzoeksjournalistiek) en in 2013, 2014, 2015 én 2016 een nominatie voor de Rotterdamse Persprijs (voor de beste journalistieke producties over Rotterdam). In 2016 zijn we ook genomineerd voor de prijs voor de beste internetjournalistiek van de VOJN. In 2017 bleek vijfmaal scheepsrecht: we wonnen de Rotterdamse Persprijs met het boek ‘Help we zijn Populair’, dat in november 2016 verscheen bij Nai010.

Contactgegevens

Stichting Vers Beton
Gouvernestraat 7c
3014 PH Rotterdam

KvK: 59018364
BTW: 853282031B01

mail: info@versbeton.nl

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!