Voor de harddenkende Rotterdammer

Voordelen

Ik wil éénmalig doneren, kan dat ook?

Het liefst hebben we supporters die ons maandelijks of jaarlijks verzekeren van steun, dat geeft ons namelijk een stabiele basis. Hier lees je meer over het hoe en waarom. Wil je liever niet vastzitten aan maandelijkse en jaarlijkse incasso’s, maar draag je ons wel een warm hart toe? Uiteraard zijn ook donaties zijn meer dan welkom. Je kunt je donatie doen via dit formulier.

Wat krijg ik terug als supporter?

In eerste plaats zorg je ervoor dat Vers Beton onafhankelijk kan blijven voortbestaan. Lezersgeld is immers het meest onafhankelijke geld dat er is. Zo voorkomen we dat onze agenda wordt bepaald door één partij met een dikke portemonnee.

Daarnaast heb je als supporter twee voordelen:

1. Drie keer per jaar organiseren we Vers Beton LIVE in debatcentrum Arminius. Al onze supporters krijgen gratis entree. Ook krijg je een supporterskorting op andere evenementen van Arminius. Deze geldt voor online ticketverkoop in combinatie met je persoonlijke kortingscode. Deze code heb je ontvangen in de welkomstmail, of op deze pagina (je moet wel inloggen).

2. Je krijgt een exclusieve supporters-only nieuwsbrief met updates achter de schermen.

Waarom zijn de artikelen niet exclusief voor supporters?

Wij vinden dat wat wij doen – een podium bieden voor kritisch debat en journalistiek over de stad – een publiek belang dient. Daarom willen wij vrij toegankelijk blijven voor álle Rotterdammers. We doen een beroep op de solidariteit van supporters: door ons te steunen houdt je onze verhalen toegankelijk, ook voor lezers die minder te besteden hebben.

Vers Beton bestaat toch al heel lang, hoe hebben jullie het dan tot nu toe gedaan?

Wij zijn opgericht in 2011. Dat we het zo lang hebben volgehouden, verbaast ons nog dagelijks. We zijn er in de loop van de tijd steeds beter in geworden om inkomsten te generen. Bijvoorbeeld door samenwerkingen met andere partijen (zie Productiehuis), subsidies voor toffe projecten (zoals ons boek) en de verkoop van advertenties (al is dat heel lastig tegenwoordig). Met hangen en wurgen wisten we ons bovenwater te houden en een bescheiden kantoortje te huren in de Gouvernestraat. Maar feitelijk was het woord ‘verdienmodel’ een groot woord – niemand verdiende namelijk echt een inkomen uit Vers Beton. Het belangrijkste ‘verdienmodel’ was loyaliteit en passie: voor de dagelijkse gang van zaken bleven wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen van schrijvers, beeldmakers, eindredacteuren. Het probleem is: #bijdebakker. Dat houdt een keer op. En wij willen juist verder. Wij willen dóórgroeien, de eigen agenda bepalen, mooiere verhalen schrijven, onderzoeksjournalistiek doen: dat kan alleen als er een stabiele basis is waarop de redactie kan bouwen. Die basis maken onze supporters mogelijk.

Wat doen jullie met het geld?

Dankzij dit geld kunnen we nu (voor een aantal artikelen per week) schrijvers en beeldmakers betalen voor hun bijdragen. Het doel is ook dat we dankzij geld van supporters een klein kernteam kunnen betalen dat de redactie draaiende houdt (zoals hoofdredactie, eindredactie, beeldredactie, een zakelijk leider), en ons kantoor en administratiekosten. Het geld gaat kortom naar journalistiek.

Ik heb nog een veel beter idee hoe jullie geld kunnen verdienen.

Wat leuk! Stuur een mail naar onze uitgever, Hilde Westerink op hilde@versbeton.nl. Zij is altijd nieuwsgierig naar nieuwe ideeën.

Account en betaling

Hoe kan ik mij uitschrijven als supporter?

Stuur een mail naar support@versbeton.nl. Er geldt één maand opzegtermijn. Als je niets doet blijf je automatisch supporter.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Klik hier voor hoe wij met privacy omgaan.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Als je je profielgegevens of betaling wilt wijzigen of stoppen moet je mailen met support@versbeton.nl

Ik blijf supporter maar ik wil mijn bijdrage veranderen.

Hiervoor kun je mailen naar support@versbeton.nl, dan maken we het in orde.

Ik heb wel meer geld over voor Vers Beton

Dat vinden wij interessant! Neem contact op met Hilde Westerink: hilde@versbeton.nl

Kunnen bedrijven ook supporter worden?

Het supporterssysteem is voor particulieren. Natuurlijk mag je betalingen doen vanuit je bedrijf, maar we hebben geen speciale regeling voor bedrijven of organisaties. Wellicht gaan we dit ontwikkelen in de toekomst. Bij interesse neem contact op met hilde@versbeton.nl. Je kunt ondertussen ons altijd steunen door te adverteren.

Hebben jullie een ANBI status?

Nee, die hebben wij niet. Mediaorganisaties komen hiervoor niet in aanmerking, helaas.

Hoe kan ik korting krijgen bij Arminius als supporter?

Supporters kunnen gratis naar Vers Beton LIVE in Arminius, én ze krijgen korting bij andere evenementen van Arminius, vaak tot wel 50%. Let op: deze korting geldt alleen bij online ticketverkoop in combinatie met je persoonlijke kortingscode. Bij kaartverkoop aan de deur is korting dus helaas niet mogelijk.

Je persoonlijke kortingscode vind je op deze pagina (je moet ingelogd zijn om hem te bekijken).

Reageren

Ik ben supporter, maar ik kan niet reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Bij je aanmelding heb je een accountnaam en wachtwoord ingevuld, dat moet je gebruiken om in te loggen. Ben je je wachtwoord vergeten, klik hier om een nieuwe op te vragen. Heb je nog steeds problemen met inloggen? Mail ons dan op support@versbeton.nl

Hoe krijg ik een profielfoto bij mijn reactie?

Je kunt een profielfoto uploaden bij Gravatar en dat koppelen aan het emailadres dat bij ons bekend is.

Huisregels reactieforum

Reacties moeten voldoen aan enkele basale huisregels om de toon van het reactieforum zo prettig en inhoudelijk mogelijk te houden. Wij kunnen daarom ervoor kiezen reacties te weigeren.

Verschijnt je reactie niet direct, dan staat je reactie waarschijnlijk nog in de wachtrij om goedgekeurd te worden. Is er iets anders aan de hand, neem dan contact op met support@versbeton.nl

De huisregels van het reactieforum zijn:

  • – Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • – Blijf on-topic
  • – Speel op de bal, niet op de man
  • – Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • – Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd. Je kunt daarvoor contact opnemen met info@versbeton.nl
  • – We gaan niet in discussie over verwijderde reacties

Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Persvrijheid betekent dat wij als redactie zelf mogen bepalen wat er wel en niet zichtbaar is op onze website, dat geldt voor reacties evengoed als voor artikelen. Sterker nog, daar dragen wij verantwoordelijkheid voor. Er zou pas sprake van censuur zijn als de overheid zou bepalen hoe wij onze site moeten invullen. Voldoet je reactie niet aan de huisregels, dan zal het niet moeilijk zijn een andere plek op het internet te vinden om die mening te uiten.